Sivut

tiistai 28. tammikuuta 2014

Elämäni esineet

Ihanainen Tiinuska oli vastannut blogihaasteeseen ja kerännyt samaan postaukseen elämänsä 11 tärkeintä esinettä, ja kehotti allekirjoittanutta tekemään samoin. Kavalkadista olisi epäilemättä tullut erilainen jos tätä olisi miettinyt esim. kaksi viikkoa, mutta näillä yhdellätoista mennään tänään. Esineet eivät ole tärkeysjärjestyksessä sillä siihen en enää kyennyt.

1. Villasukat


Käytän villasukkia ympäri vuoden, lähestulkoon kaikki sisätiloissa vietetyt hereilläolohetket (joskus myös nukun ne jalassa). Kannan niitä mukana niin pitkillä kuin lyhyemmilläkin reissuilla, eikä niitä voi koskaan olla liikaa. Jos haluat tehdä minuun vaikutuksen, lahjoita minulle kirkkaanväriset villasukat.

2. Fressin kanta-asiakaskortti


Tiinuskaa lainatakseni; ei se varsinainen esine vaan se, mitä sillä saa. Asiakkuus on kestänyt reilut kolme vuotta eikä loppua näy.

3. Rannekoru ja sormukset


En käytä näitä kaikkia kerralla (esim. pikkurillissä oleva sormus sopii parhaiten nimettömään ja peukalossa oleva etusormeen), vaan useimmiten kahta sormusta rannekorun lisäksi. Kaikki ovat lahjoja rakkailta ihmisiltä, joten tunnearvo on euromääräistä arvoa suurempi.

4. Unia-tabletit


Tämä ei suoranaisesti ole esine, mutta minulle tärkeä ja elämääni helpottava käyttötavara joka tapauksessa. Löysin vuosia jatkuneen huonosti nukkumisen jälkeen avun luontaistuotekaupasta ja melatoniinista, ja vaikka kykenen jo nukahtamaan ilman näitä, ovat nämä loistava hätävara niihin hetkiin, kun unentulon tietää syystä tai toisesta viivästyvän. 

5. Oma tyyny


Edellisen tavoin tästä on tullut minulle tärkeä, sillä jokainen tietää miten mainio olo on hyvin nukutun yön jälkeen. Mihinkään hienoihin Tempureihin tms. en ole koskaan päässyt tutustumaan, omani taisi maksaa 15 euroa ja on Ikeasta hankittu. Kannan tätä mukanani mm. vanhempieni luo yökylään mennessä ja nyt mietin, viitsisinkö pakata tämän mukaan helmikuussa koittavalle risteilylle (kaikki tietävät laivatyynyt, yäk).

6. Puhelin


Olen juuri niitä ihmisiä, jotka roikkuvat puhelimessaan kiinni odotellessaan kaveria kahvilassa, lääkäriä vastaanoton aulassa tai ruokatunnin loppumista töissä. Soittamisen ja tekstaamisen lisäksi facebookkaan Lumiallani, katson sähköpostit, instagrammaan jne.
 
7. Honey ja Sammy


Sain koirakaksikon ollessani 7-vuotias. Ensin harmaa Honey oli minun ja ruskea Sammy pikkuveljeni, mutta veljen kyllästyessä adoptoin toisenkin hauvan itselleni. Molemmat ovat parhaat päivänsä nähneet - Honeyn rusetit ovat kadonneet ja Sammyn pää saattaa irrota hetkenä minä hyvänsä. En silti suostu viemään näitä varastoon säilytykseen saati luopumaan niistä kokonaan, vaan ne tulevat vanhenemaan kanssani, ja saavat asua makuuhuoneen kirjahyllyssä.

8. Treenivaatteet


Minulla on joillakin mittapuilla mitattuna liikaa treenivaatteita, mutta ei tietenkään koskaan tarpeeksi. Releet ovat kauniita ja käytännöllisiä ja rakastan sitä, etteivät ne lopu heti kesken. Vaatteissa on sekaisin merkkejä ja ei-niin-merkkejä, ja eniten iloitsen siitä, ettei tarvitse treenata ala-asteaikaisissa verkkareissa ja mainos-t-paidoissa.

9. Laukku


Olen siinä mielessä epätyypillinen nainen, että minulla ei ole liikaa/paljon laukkuja enkä koe jatkuvaa tarvetta saada niitä lisää. Toisin kuin urheiluliikkeissä, en sekoa laukkukaupoissa enkä osta laukkuja kuin ainoastaan tarpeeseen. Käytän treenikassia lukuun ottamatta pääasiassa yhtä ainoaa laukkua, jota kannan joka paikkaan riippumatta siitä, onko päälläni villakangastakki ja farkut vai toppatakki ja toppahousut. Ostan ainoastaan sellaisen laukun johon rakastun päätäpahkaa, ja käytän ja rakastan sitä samaa laukkua niin kauan kuin mahdollista. Kuvan laukku on muutaman kuukauden ikäinen ja edelleen uutuudentönkkö, olisin paljon mieluummin kuvannut edellisen, viisi vuotta rakastamani laukun josta luovuin siinä vaiheessa, kun siinä oli reikiä, repsottavia lankoja ja toinen olkain katki.

10. Dvd-kokoelma


Olen haalinut vuosien saatossa jonkin verran elokuvia ja tv-sarjoja dvd-levyillä. Suurimman osan ajasta levyt saavat olla rauhassa kaapissaan, mutta silloin tällöin tulee tarve katsoa joku tietty leffa ja on huippua, että se löytyy omasta kaapista. Koen myös jonkinlaista mielihyvää kokonaisten sarjojen omistamisesta.

11. Läppäri


Vietän liikaa aikaa läppärini edessä. Facebookkaan, bloggaan, luen blogeja jne. Pelaan pasianssia ja miinaharavaa. Mutta kuinka loistavaa on omistaa läppäri ja sen mukana mahdollisuus katsomo.fi:hin sun muihin tv-palveluihin aikana, jolloin koko maailma leipoo, kisaa Masterchefissä tai metsästää varastoja, aarteita, matkalaukkuja tai huutokauppoja? Läppäriltä tulee myös katseltua monia sarjoja jenkkitahtiin eli heti jakson ilmestyttyä, sillä en jaksa odottaa tuotosten suomettumista vuosia jälkijunassa ja päin hanuria käännettynä. Valinnanvapaus on hieno asia.

Innostuitko? Poimi haaste itsellesi :)

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea tätä postausta :) Ihanat Honey ja Sammy! Itsehän siis edelleen nukun Siiri-lehmän kanssa. Ja tuttua on myös täällä tuo tietyntyyppinen mielihyvä kokonaisten sarjojen omistamisesta. Hyllystä löytyy frendien lisäksi sinkkuelämää, täykkärit ja greyn anatomia. Kunnon hömppää siis! Mutta hei, mä olen ollut siinä uskossa, että lumiaan ei saisi instagrammia?! Mulla taitaa olla mallina vanha 710, eli ehkä sitä saa vain uudempiin versioihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ei käsittääkseni ole ihan virallinen instagramin versio, vaan kulkee siellä kaupassa nimellä Instagram BETA (on ilmainen). Toinen vaihtoehto Nokian luureihin on 6tag-niminen sovellus, joka on käytännössä sama mies eri verkkareissa (samat tai ainakin suurin osa samoista kuvafilttereistä, päivittää kuvat suoraan instagramiin jne). Oma luuri on 925 ja siihen ainakin saa nuo molemmat, vanhoista en osaa sanoa mutta kantsii ainakin kokeilla löytyykö :)

      Poista