Sivut

torstai 28. marraskuuta 2013

Myko or not myko

Aina ei tahtoisi olla oikeassa. Esimerkiksi silloin kun toteaa blogissaan, ettei uskalla vielä luukuttaa tervehtymisen puolesta.

Hengenahdistus palasi heti maanantaina. Ei aivan yhtä pahana kuin aiemmin, mutta palasi kuitenkin. Sisuunnuin asiasta sen verran, että varasin eiliseksi itselleni ajan työterveyteen - tällä kertaa sellaiselle lääkärille joka on asioinut myös mykoplasmaa potevan työkaverini kanssa, ja tietää aiheesta muutamia muita enemmän. Kerroin hänelle(kin) sairastaneeni kolme flunssaa kolmessa kuukaudessa, ja nykyisen olotilan jatkuneen jo neljättä viikkoa. Mainitsin myös viimeviikkoiset antibiootit.

Lekuri oli heti sitä mieltä, että mykoplasmatestin teko on ainoastaan järkevää. Mikäli oireiluni johtuu siitä, lyhyet antibioottikuurit eivät välttämättä tehoa. Pitkiä kuureja ei taas kannata (enkä haluakaan) syödä pelkkien arvailujen perusteella. Sain lähetteen verikokeeseen, jossa kävin tänään. Tulokset tulevat viikon päästä.

Eilisestä lekurista jäi nuoresta iästään huolimatta oikein hyvä fiilis, tyyppi oli kovin mukava ja asiallinen. Eikä russuttanut mistään kustannuksista. Olen lievästi sanottuna käärmeissäni sille pari viikkoa sitten tapaamalleni lääkärille, joka tohti sanoa ääneen, ettei laita minua mykotestiin siksi, kun kustannukset nousevat niin suuriksi. Niin, hintaa en tiedä, sillä kyseinen koe kuuluu työterveyssopimukseemme. Herääkin kysymys, että eikö noiden pitäisi olla meidän työntekijöiden puolella? Ärh.

Joka tapauksessa, verta on käyty antamassa putkilollinen, ja ensi viikon torstaina saan tietää, onko tämä mykoa. Jos on, saanen jonkinlaisen ab-kuurin. Jos ei ole, niin kaipa tämä joskus loppuu - saa ainakin rajattua jonkun tästä kuviosta pihalle.

Liikunta ei ole juurikaan käynyt mielessä, sen sijaan sain tänään kynsiini tällaisen:

Tiedän, mikä tulee olemaan ylläni jouluna, ja todennäköisesti kaikkina muinakin päivinä tästä eteenpäin. Veikkaan myös, että sohvalla makaamisesta tulee entistä mukavampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti