Sivut

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Joulumielellä


Itsenäisyyspäivän ja muiden hapatusten värittämä viikko, mutta kuten toivoin, mahtui sinne mukaan muutama liikahduskin. Keskiviikkona meillä oli firmasta oman osaston pikkujoulut, jotka kylläkin sujuivat omalla kohdallani terästämättömällä glögilinjalla ja päättyivät hitusen ennen aamuyhtä oman miehen kainaloon. Ei mitenkään tavatonta tämän matamin elämässä, mutta olen kuullut huhuja, että joissain tapauksissa pikkujouluilla on taipumusta mennä vähän villimmänkin kaavan mukaan. Mutta ei siinä, nautin suunnattomasti siitä, kun lähdin autolla liikenteeseen ja vastattuani "juotsie silleen ikinä känniä" -kysymykseen "no itseasiassa en", sain olla juomatta ihan rauhassa. En ole absolutisti - joskin voisin ihan hyvin vaikka ollakin - mutta saan hommasta yleensä enemmän irti selvänä. Tai siis ainakin siihen asti, kun joku keksii kysyä miksi en hihitä/juo/sammalla.

Krapulattomuudesta on myös sellainen hyöty, että pyhäpäivänä voi vaikka lähteä lenkille. Miehen kanssa tarvottiin vastasataneessa lumessa sekä torstaina että lauantaina, ja jotenkin naurattaa tuo päätä huimaava vauhti - töitä tuntee tekevänsä ihan yhtä paljon kuin asfaltillakin ellei jopa enemmän, ja tunnissa kilometrejä taittuu normaalin kuuden sijaan viisi.

Lauantaille olin suunnitellut toiminnallista kuulatreeniä, mutta onnistuin joskus perjantain tienoilla saamaan jonkun puolinaamahalvauksen. Tai no, siltä se ainakin tuntuu, kun yhtäaikaisesti on suussa afta tai ientulehdus ja korvakäytävässä tulehdus - oikea puoli naamasta kosketusherkkä. Särkylääkkeen voimalla onnistuu normielämä ja käveleminen, mutta ei tuo lihastelu ihan hirveästi kiinnosta. Saa nähdä, miten käy huomisen pumpin.

Tänään käytiin miehekkeen kanssa viemässä rahat Matkuksen kauppakeskukseen. Olen vielä toistaiseksi ollut sillä kannalla että tähän talouteen ei tule ainuttakaan poroa tai tonttua, mutta eipä sitä kyynisinkään koristevihaaja ole immuuni kaikelle ympäröivälle jouluhupeltamiselle. Tontuilta ja poroilta vältyttiin edelleen, mutta ostin Ikeasta vaasin jonka sisuksiin kippasin punaisia ja hopeisia joulupalloja (keittiön verhothan vaihtuivat punaisiin jo marraskuussa). Lisäksi Ruotsin lahjasta sisustusmaailmalle tarttui mukaan paperinen lattiavalaisin, ja jännityksellä odotellaan, päätyykö se kissan fileroimaksi jo ensimmäisenä yönä vai vasta toisena. Onpahan sitten katilla joululahjaa kerrakseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti