Sivut

torstai 20. syyskuuta 2012

Zumba from hell

Kävin tänään zumbassa ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen. Aina on ollut jotain estettä; tilalla joku toinen tunti, iltavuoro töissä tai jotain muuta, mutta nyt vihdoin tärppäsi. Vaan tulipa todistettua, että vaikka laji olisi kuinka kiva, ohjaaja yksi lemppareista ja oma motivaatio ja halu liikkua huipussaan, on silti mahdollista, että pieleen menee kaikki mikä suinkin vain voi.

Ensimmäisenä huomasin pukuhuoneessa ottaneeni mukaan väärät kengät: ne, joita käytän bodyjamissa ja combatissa. Ovat kyllä hyvät jalassa, mutta zumban pyörähdyksiin niissä on liikaa pitoa. Ajattelin kuitenkin selviäväni tunnista.

Zumbaa edeltänyt pumppi loppui ja jumppasalin ovet avautuivat, ja heti sisään astuessa vastaan iski trooppisen kuuma, suorastaan veitsellä leikattavan hikinen ilma. Salin ilmastointi oli sanonut poks. No, ei se mitään, tuleepahan ainakin hiki.

Etsin paikan salista ja kokeilin kengällä lattiaa: fuck. Tahmean nihkeä, ei luistoa yhtään.

Ensimmäisen biisin jälkeen olin hiestä märkä. Toisen biisin jälkeen säärtä alkoi vihloa, kun eivät tykkää vääntämällä väännetyistä liikkeistä. Kolmannen biisin jälkeen ohjaaja sai rytmihäiriön.

Tunti päättyi normaalin 60 minuutin sijasta kolmen vartin jälkeen siihen, kun ohjaaja alkoi näyttää nääntyneeltä (tahtoi välttämättä ohjata "kevyesti" tykytyksistään huolimatta), ja yksi kanssajumppari tokaisi meidän kaikkien puolesta että nyt Anna, lepoa, nyt heti.

Olisikohan tässä riittävästi syytä pysyä taas pari kuukautta kaukana zumbatunneilta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti