Sivut

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Positiivinen ongelma

Uskomatonta, että on taas sunnuntai. Ajan kiitäminen viime viikkoina on kyllä todennäköisesti johtunut ylimääräisistä vapaapäivistä (mainitsinko jo, että nykyisessä työssäni pyhät ovat oikeasti pyhiä?), joten josko ajankulu normalisoituisi, kun pääsen aloittamaan täydet työviikot.

Kuluva viikko näyttää ahkeralta, ja oikeastaan tuntuikin siltä. Lepopäiviä on vain yksi, mutta missään vaiheessa ei tuntunut pahalta. Reenit tuntuivat muutenkin sujuneen ns. omalla painollaan, sillä mitään ihan hirveän erityistä ei ehtinyt jäädä mieleen (paitsi se, että torstaina pääsin vapun takia salille jo aamupäivällä). Autopilotti-moodi saattoi kyllä johtua siitäkin, että sain taas käsiteltäväkseni asioita, joita en heittäisi edes pahimman vihamiehen naamalle. Brrrrh.

Ehdin muistaakseni tiistain puntin jälkeen miettiä, että nyt kun kahden kerran viikkotahti on omaksuttu, olisi mukava vaikka lisätä salitreenejä. Sitten bongasinkin Fressin kesälukujärjestyksen ja kyllä, minulla on ongelma.

Alkuperäinen ajatus oli, että josko joka toinen viikko tekisin neljä punttia ja joka toinen viikko kaksi. Kesälukujärjestyksen nähtyäni totesin kuitenkin ensitöikseni, että voihan helvetti. Tarjolla on vanhoja tuttuja eli combattia, balancea ja spinningiä, ja uutuutena hiphop&street -niminen tanssitunti sekä bodyattack. Salilla pitäisi käydä, ja myös kävelylenkit tuntuvat tärkeiltä. Olin myös ajatellut, että jos jossain vaiheessa taas herättelisi henkiin sitä hölkkärimpuilua. Ja näiden kaikkien keskellä pitäisi muistaa se lepo.

See my problem here? En ole erityisen halukas luopumaan mistään ihanuuksista, mutta jopa minun laskukaavallani suhteutettuna 5-6 aerobista, 4 salitreeniä ja yksi balance eivät ihan kohtaa nykyisen kunto-/energiatasoni tai  vuorokaudesta käytettävissä olevien tuntien kanssa. Jostain olisi siis luovuttava, mutta mistä?

Attack tulee olemaan osa viikko-ohjelmaa, sillä sitä ohjaa kesällä potentiaalinen ohjaajalemppari. Salistakaan en luovu, joten pyhänä pyrkimyksenä on alkaa jossain vaiheessa noudattaa tuota neljän ja kahden kerran vuorottelua eri viikkoina. Tässä kohtaa pitkällä matikalla laskettuna toisella viikolla on jo menossa neljä punttia + attack. Sen verran onnistuin neuvottelemaan oman pääni kanssa, että ehkä yksi totaalilepo riittää, ja toinen voisi olla palauttava lenkki tai balance. Tsek, kuusi treenikertaa käytössä.

Toisella viikolla olisi saman logiikan mukaan käytettävissä neljä päivää, jos pari salitreeniä on vakio. Spinningeistä luovuin alkuunsa, joten jäljellä olisi hiphop&street, balance, lenkkeily, combat ja attack. Kaiken järjen mukaan pitäisi pudottaa pois toinen kovatehoisimmista, mutta kun minen taho yhyhyy byääh.

Viikon päästä maanantaina näkyy olevan tarjolla tuota hiphoppia, joten ajattelin käydä kokeilemassa. Toivon ja rukoilen sormet ristissä että vihaisin koko lajia, ja että tunti olisi yhtä helvettiä alusta loppuun. Tai edes vähemmän-kivaa niin kuin zumba ja sh'bam (niiden muistikuvien mukaan, jotka minulla niistä on). Pahoin kuitenkin pelkään, että nykyään uinuvat mutta jossain sisuksissa vielä hengissä pihisevät tanssihimoni saavat yliotteen, ja/tai tunti on pelkkää mannapuuroa mansikoilla. Siinä tapauksessa giljotiinin alla on combat, ja se jos mikä kuulostaa oudolta ja väärältä omaankin korvaan.

Vaan onhan tämä aika positiivinen ongelma, runsaudenpula. Voisi olla ja joskus olikin myös niin, että sitä mieleistä harrastetta tai liikuntamuotoa ei ollut. Ja onhan tässä vielä muutama viikko kesälukkarin alkuun, eli vielä ehtii alkaa vihata jotain parhaustuntia tai kehittää viikkoon yhden päivän lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti